Tratto dal Libro Tartufi
di Sergio Rossi “Editore Sagep”
Si diffuse l’idea, che il Tartufo fosse un frutto miracoloso, in grado di formarsi autonomamente per una sorta di prodigio.
Secondo taluni, sarebbe il prodotto della combinazione fra alberi e fulmini. Così Zeus, Signore del cielo e dei fulmini, ma anche grande amatore, avrebbe probabilmente ispirato l’attribuzione al tartufo, delle tanto decantate propietà afrodisiache.
Mise en place per 10 pax
- Gr. 400 salsa al pesto e tartufo nero estivo di Rossi Tartufi
- Gr. 1000 spaghetti Sabatino
- n. 20 pomodori datterini
- Uno spicchio d’aglio
- Q.b. olio aromatizzato al tartufo di Rossi Tartufi
- Q.b. sale fino
Esecuzione
Cuocere in abbondante acqua salata, gli spaghetti Sabatino.
Lavare i pomodorini, tagliarli a metà e farli grigliare violentemente in una padella antiaderente. Sistemarli in una ciotola, con lo spicchio daglio schiacciato, il sale e l’olio aromatizzato al tartufo di Rossi Tartufi.
Scolare gli spaghetti in un saltiere, unire la salsa al pesto di Rossi Tartufi e saltare.
Disporre nei piatti di portata, aggiungere i pomodorini arrostiti e cospargere generosamente di tartufo nero estivo di Rossi Tartufi, tagliato alla microplane.
Via I Maggio, 61046, Piobbico (PU) +39 0722986241 info@tartufi-rossi.com
Traduzione di:
Roberta Guidi rguidi@email.it 3391963583
Pesto spaghetti with summer black truffle of Tartufi Rossi
Based on “Truffles” by Sergio Rossi
Sagep Editori
The Truffle has always been considered a miraculous fruit with its self-fertile reproductive life. It was thought that it was generated from the combined action of trees and lightning. As Jupiter, God of the sky and lightning, was also well-known for his prodigious sexual activity, the Truffle has also always been attributed with aphrodisiac properties.
Ingredients for 10 servings
- G 1000 Sabatino spaghetti
- G 400 black summer truffle pesto sauce of Tartufi Rossi
- N 20 date tomatoes
- N 1 clove of garlic
- Extra virgin olive oil with truffle of Tartufi Rossi
- Salt to taste
Directions
Cook Sabatino spaghetti in plenty of salted water.
Wash the date tomatoes, cut them into half and cook them in a grill pan over high heat.
Arrange the grilled tomatoes in a bowl with a clove of garlic, season with salt and some extra virgin olive oil with truffle of Tartufi Rossi.
Drain the spaghetti and toss them in a sauté pan with the black summer truffle pesto sauce of Tartufi Rossi.
Arrange in a serving dish, add the grilled tomatoes and garnish with generous amounts of minced black summer truffle of Tartufi Rossi, using a microplane
Via I Maggio, 61046, Piobbico (PU) +39 0722986241 info@tartufi-rossi.com
translation by:
Roberta Guidi rguidi@email.it 3391963583