Tratto dal Libro Tartufi

di Sergio Rossi “Editore Sagep”

Si diffuse l’idea, che il Tartufo fosse un frutto miracoloso, in grado di formarsi autonomamente per una sorta di prodigio.

Secondo taluni, sarebbe il prodotto della combinazione fra alberi e fulmini. Così Zeus, Signore del cielo e dei fulmini, ma anche grande amatore, avrebbe probabilmente ispirato l’attribuzione al tartufo, delle tanto decantate propietà afrodisiache.

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 Mise en place per 10 pax

Esecuzione

Cuocere in abbondante acqua salata, gli spaghetti Sabatino.

Lavare i pomodorini, tagliarli a metà e farli grigliare violentemente in una padella antiaderente. Sistemarli in una ciotola, con lo spicchio daglio schiacciato, il sale e l’olio aromatizzato al tartufo di Rossi Tartufi.

Scolare gli spaghetti in un saltiere, unire la salsa al pesto di Rossi Tartufi e saltare.

Disporre nei piatti di portata, aggiungere i pomodorini arrostiti e cospargere generosamente di tartufo nero estivo di Rossi Tartufi, tagliato alla microplane.

 

L’Azienda Rossi Tartufi, con Sede a Piobbico, in provincia di Pesaro e Urbino, con i suoi prodotti freschi e preparati, è pronta a soddisfare tutte le vostre richieste ed esigenze, grazie alle sue prelibatezze al tartufo, tipiche del territorio marchigiano.Contatti

Dettagli

Via I Maggio, 61046, Piobbico (PU)+39 0722986241info@tartufi-rossi.com

Traduzione di:

Roberta Guidi rguidi@email.it 3391963583

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Pesto spaghetti with summer black truffle of Tartufi Rossi

Based on “Truffles” by Sergio Rossi

Sagep Editori

The Truffle has always been considered a miraculous fruit with its self-fertile reproductive life. It was thought that it was generated from the combined action of trees and lightning. As Jupiter, God of the sky and lightning, was also well-known for his prodigious sexual activity, the Truffle has also always been attributed with aphrodisiac properties.

Ingredients for 10 servings

Directions

Cook Sabatino spaghetti in plenty of salted water.

Wash the date tomatoes, cut them into half and cook them in a grill pan over high heat.

Arrange the grilled tomatoes in a bowl with a clove of garlic, season with salt and some extra virgin olive oil with truffle of Tartufi Rossi.

Drain the spaghetti and toss them in a sauté pan with the black summer truffle pesto sauce of Tartufi Rossi.

Arrange in a serving dish, add the grilled tomatoes and garnish with generous amounts of minced black summer truffle of Tartufi Rossi, using a microplane

Tartufi Alessandro Rossi Company, located in Piobbico, in the province of Pesaro and Urbino, invites you to taste and buy its fresh and preserved products truffle based, traditional delicacies from Marche region.

Details:

Via I Maggio, 61046, Piobbico (PU)+39 0722986241info@tartufi-rossi.com

translation by:

Roberta Guidi rguidi@email.it 3391963583

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